Përse falem?

Shoku i tij gjatë bisedës me të, i tha: “E çuditshme është çështja jote dhe i jashtëzakonshëm është fati yt. Sa e ashpër është kritika jote! A u çudite që këta dy burra janë të lidhur ngushtë me njëri-tjetrin, shpatullat i kanë të puthitura dhe janë të bashkuar në një fjalë të vetme? Njëri prej … Read more

Endrrat në Islam

I Derguari i Allahut alejhi selam ka thene:“Endrra e vertete eshte nje prej dyzet e gjashte pjese e shpalljes.” Buhariu,Muslimi,Tirmidhi,Ebu Dauti Endrrat e verteta jane fillim i shpalljes (vahjit).Endrrat jane te verteta aq sa njeriu eshte i sinqerte ne te folur.I Derguari i Allahut alejhi selam ka njoftuar se ne fundin e kohes para Kijametit … Read more

Si i fusin fëmijët prindërit e tyre në Xhenet?!

Si i fusin fëmijët prindërit e tyre në Xhenet?!Aishja, (gruaja e profetit alejhi selam), – Allahu qoftë i kënaqur prej saj – thotë:“Na erdhi një grua e varfër bashkë me dy vajzat e saj. Unë i dhashë tre hurma. Ajo i dha çdonjërës prej tyre nga një hurmë dhe e ngriti te goja të tretën … Read more

A mund ta fal namazin me kepuce apo sandale?

Falja e namazit me këpucë (sandale/nallane)..I lejohet të falet këmbëzbathur, ashtu siç i lejohet të falet me këpucë apo sandale/nallane (fjala është për ato vende ku nuk ka shtroja, sh. p.)Është më mirë që herë të falet kështu, e herë ashtu, varësisht nga ajo që është më e lehtë për të.Pra, ai nuk e mundon … Read more

Perse duhet te martohesh?

Allahu, nëpërmjet Islamit (me këshillat, rregullat e mësimet e tij) ka rregulluar jetën e njerëzve në përgjithësi, në çdo aspekt, si: në aspektin individual, familjar, shoqëror, material, e jo vetëm në aspektin shpirtëror. Allahu krijesat (në përgjithësi) i ka krijuar në çift. Jo vetëm te bota e njerëzve, por edhe te bota e kafshëve, e … Read more

Lutja për shpëtim nga mundimet dhe sprovave te jetes

Lutja për shpëtim nga mundimet e sprovave.Ebu Hurejra (radijAllahu anhu) ka thënë:”I dërguari i Allahut ﷺ kërkonte mbrojtje nga Allahu që ta ruaj nga vështirësitë e sprovave, nga zënia e fatkeqësisë, nga e keqja e asaj që është caktuar, nga gëzimi i armikut me sprovën e tij.” Dhe thotë:”Profeti ﷺ tha kërkoni mbrojtjen e Allahut … Read more

Si duhet ta lumturojë gruaja burrin e saj?

Prej cilësive të gruas së mirë, është që ajo ta gëzojë/lumturojë burrin e saj kur ai e sheh atë, në pamjen (fytyrën) e saj, dukjen dhe veshjen e saj. Ajo duhet të jetë e gatshme që t’i bindet atij dhe t’i përmbush obligimet e tij pa shprehur mospëlqim dhe arrogancë. Medito mbi hadithin që transmetohet … Read more

Studimi: Personat që nuk vendosin maska janë më pak inteligjent

Termi ‘covidiot’ po përdoret si zhargon në epokën e koronavirusit për të përshkruar dikë që injoron rekomandimet për kufizimin e përhapjes së sëmundjes vdekjeprurëse. Së këndejmi, një studim i ri ka zbuluar diçka interesante lidhur me vendosjen e maskave. Studiuesit zbuluan se vendimi i një personi për ta zbatuar distancimin shoqëror varet nga sa informacion … Read more