Messi apo Ronaldo-Kush është dribleri me i mirë sipas statistikave?

Kush ka qenë dribluesi më i mirë gjatë karrierës së tyre: Lionel Messi apo Cristiano Ronaldo? Shumica e tifozëve të futbollit ndoshta do të thoshin Messi dhe për një arsye të mirë.Legjenda e Barcelonës dhe Argjentinës është padyshim dribluesi më i madh që kemi parë që nga i madhi Diego Maradona. Ai madje mund të jetë dribluesi më i madh i të gjitha kohërave.

Por le të mos e anashkalojmë Ronaldon.Përderisa superylli i Juventusit dhe Portugalisë është më shumë një golashënues, ai dikur ishte një nga dribluesit më emocionues të sportit dhe u shkaktoi mbrojtësve më të mirë të botës të gjitha llojet e problemeve me ritmin, fuqinë dhe hilen e tij.Manchester United nuk kishte driblues të tillë të ngjashëm me Ronaldon që nga George Best.


Së pari, le të hedhim një vështrim tek Ronaldon…

Siç mund ta shihni, ai kishte mesatarisht mbi katër driblime për 90 minuta gjatë viteve të tij të hershme me United kur luante në një skemë 4-4-2 nën Sir Alex Ferguson.Ky numër ra shumë shpejt gjatë sezoneve të tij të fundit në Old Trafford para se të rikthehej në mbi tre driblime për 90 minuta në Real Madrid.Që nga viti 2014, Ronaldo ka mesatarisht më pak se dy driblime për 90 minuta.
Tani le të shohim Messi…

Para së gjithash, vini re në anën e majtë të grafikut që shkon deri në 10 driblime për 90 minuta.Argjentinasi ishte mesatarisht i ndrojtur nga nëntë driblime për ndeshje gjatë sezonit 2007-08. E pabesueshme.Numri i tij i driblimeve për lojë ra pak pas ardhjes së Pep Guardiola në 2008 por mbeti mbi pesë deri në sezonin 2017-18.Messi, i cili mbushi 34 vjeç në qershor, ishte ende mesatarisht mbi katër driblime për ndeshjen sezonin e kaluar.

Mos i hiqni meritatat Ronaldos, por bazuar në këto statistika, është e sigurt të thuhet se Messi ka qenë dribluesi shumë më i mirë gjatë ketyre viteve.